Amesbury School

We worked with McKenzie Higham Architects to masterplan and impliment the first new school in Wellington in forty years. The school is situated on a landfill site which was in-filled with earth removed from surrounding building sites. A large all weather play space was provided in the centre of the school which contains games spaces, a safety surface chess board, a circular rock seating area, outdoor classrooms, seating and tree planting for shade. As play equipment was not funded, seating, surfaces, decks and low walls were used to provide abstract play elements for imaginative play. Initiatives such as the inclusion of locally native planting, bike stands, food production and composting areas and efficient use of soil contributed to the project receiving Greenstar accreditation. We have been retained by the school to develop and implement a playground masterplan. An eco-learing area was completed in 2014, a new playground completed in 2015 and a bike track with skills and pump courses completed in 2017.